Kefirove zrna
Kategória:
Potraviny
Darujem kefirové zrna na výrobu domáceho kefirového mlieka, vhodného na konzumaciu aj pre alergikov na laktózu. Zrna sú vypestované na plnotučnom čerstvom mlieku.
Kefírom, alebo tibetskou hubou sa nazýva nápoj, ktorý je vyrobený kvasením pomocou kefírovej kultúry. Je to súbor mikroorganizmov, najmä baktérií a kvasiniek. V podstate vôbec nejde o hubu, ale o kefírové kultúry alebo zrná, ktoré sa živia mliečnym cukrom – laktózou a ďalej sa množia. Sú bielej farby, mäkké, mazľavé a na prvý pohľad pripomínajú ružičky karfiolu.
Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu
Kefírové zrná vytvárajú svojou činnosťou baktérie, ktoré sú pre naše trávenie veľmi dôležité. V tráviacom ústrojenstve zabraňujú tvorbe rôznych patogénov. Kefír je ľahko stráviteľný a keďže sa baktérie v ňom živia mliečnym cukrom, môžu ho piť aj ľudia alergickí na laktózu.
Kefírom, alebo tibetskou hubou sa nazýva nápoj, ktorý je vyrobený kvasením pomocou kefírovej kultúry. Je to súbor mikroorganizmov, najmä baktérií a kvasiniek. V podstate vôbec nejde o hubu, ale o kefírové kultúry alebo zrná, ktoré sa živia mliečnym cukrom – laktózou a ďalej sa množia. Sú bielej farby, mäkké, mazľavé a na prvý pohľad pripomínajú ružičky karfiolu.
Vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu
Kefírové zrná vytvárajú svojou činnosťou baktérie, ktoré sú pre naše trávenie veľmi dôležité. V tráviacom ústrojenstve zabraňujú tvorbe rôznych patogénov. Kefír je ľahko stráviteľný a keďže sa baktérie v ňom živia mliečnym cukrom, môžu ho piť aj ľudia alergickí na laktózu.
