bazár, predaj, inzercia, predám

PREDAJ POSLEDNÁ pôvodná banícka drevenica 216m2, Kremnické

Kategória: Chalupy, Chaty

PRINÁŠAME VÁM JEDINEČNÚ A POSLEDNÚ MOŽNOSŤ STAŤ SA MAJITEĽOM PÔVODNEJ BANÍCKEJ DREVENICE V KREMNICKÝCH BANIACH

DOBRÉ REALITY – silná slovenská realitná sieť, exkluzívne ponúka na predaj pôvodnú banícku drevenicu, ktorá sa nachádza v obci Kremnické Bane.

PREDMET PONUKY
Juho-východne orientovaná pôvodná banícka drevenica sa nachádza na rovinatom pozemku s celkovou výmerou 332m2 v centre obce Kremnické Bane. Prístupná je obecnou asfaltovou cestou.
Pozostáva z jedného prízemného a jedného nadzemného podlažia s podlahovou plochou približne 216m2. Okná sú pôvodné drevené kazetové, vstupné dvere ako aj dvere na verandu sú pôvodné drevené, podlahy sú v chodbách betónové a v ostatných miestnostiach drevené, strecha je plechová.
Na prízemí sa nachádzajú 2 chodby a 4 miestnosti, z ktorých jedna bola pôvodne využívaná ako kuchyňa a je v nej situovaná pôvodná murovaná pec.
Z chodby vedú drevené schody na druhé podlažie a vstup na východne orientovanú verandu.
Nadzemné podlažie dispozične pozostáva taktiež z chodby so vstupom na pavlač a 4 miestností.
Keďže sa jedná o stavbu, ktorá bola niekoľko rokov neobývaná zodpovedá tomu aj jej dnešný narušený technický stav, napriek tomu má veľký potenciál, vyžadujúci si odborný zásah a rozsiahlejšiu rekonštrukciu. Banícky dom- drevenica sa nachádza vo vidieckej pamiatkovej zóne Kremnické Bane a je kultúrnou pamiatkou.
V minulosti bol banícky dom pripojený na inžinierske siete, momentálne je odpojený od elektriny aj vody, IS, vrátane plynu sa nachádzajú na hranici pozemku.

LOKALITA
Obec Kremnické Bane leží v srdci Kremnických vrchov, priamo v Geografickom strede Európy. Len 4km od obce sa nachádza mesto Kremnica, ktoré zabezpečuje plnú občiansku vybavenosť. Kremnické Bane sa nachádzajú v tesnej blízkosti vyhľadávaných lyžiarskych stredísk Krahule a Skalka a iba 15km od známeho kúpeľného mesta Turčianske Teplice. Na svoje si tu prídu nadšenci turistiky, cykloturistiky a agroturistiky. Obec Kremnické Bane leží na hlavnom ťahu medzi Martinom(45km) a Žiarom nad Hronom (25km), kde sa nachádza aj napojenie na diaľnicu spájajúcu Bratislavu a Banskú Bystricu.

HODNOTENIE MAKLÉRA
Táto výnimočná ponuka je na veľmi dlhú dobu poslednou svojho druhu, nakoľko sa jedná o jednu z posledných pôvodných baníckych dreveníc v Kremnických Baniach. Aj napriek tomu, že banícky dom je historickou pamiatkou, verím že nový majiteľ mu opäť vdýchne život a vráti aj jej krásu.
Novému majiteľovi poskytne oddych a pokoj vo svojej neopakovateľnej atmosfére, ale aj podnikateľské možnosti v oblasti cestovného ruchu.

CENA
53 000,-Eur vrátane poplatkov za kompletný servis realitnej kancelárie DOBRÉ REALITY s.r.o.

Dobré Reality klientom poskytujú komplexné služby realitného sprostredkovania a celoslovenskú internetovú inzerciu. Už viac ako 10 rokov nám dôverujú tisícky klientov.
Hľadáme nových kolegov! K nášmu tímu profesionálnych obchodníkov s nehnuteľnosťami sa môžet
PREDAJ POSLEDNÁ pôvodná banícka  drevenica 216m2, Kremnické
Podobné inzeráty
Znížená cena - na predaj tradičná Drevenica - osada Kvočkovc
1. Reality Rent ponúka jedinečnú príležitosť vlastniť tradičnú drevenicu v malebnom prostredí pri potoku v katastrálnom území Terchová osada Kvočkovci. Táto autentická drevenica je ideálnym útočiskom pre milovníkov prírody a tradičného vidieckeho života. S rozlohou zastavanej plochy 50 m² a pozemkom o výmere 208 m², táto drevenica ponúka nekonečné možnosti a potenciál. Dom je podpivničený s kamennou pivnicou o rozlohe 25 metrov štvorcových, ktorá slúži ako úložný priestor a poskytuje stabilnú teplotu pre vaše potreby. Na prízemí nájdete dve priestranné miestnosti, ktoré môžu slúžiť ako izba a kuchyňa. Vykurovanie je zabezpečené pevným palivom, čo prispieva k autenticite a príjemnej atmosfére drevenice. Podkrovie predstavuje priestor, ktorý je možné prerobiť na dve spálne podľa vašich predstáv a potrieb. Táto možnosť poskytuje dostatok priestoru pre rodinu či hostí. Drevenica bola postavená v roku 1946 a je napojená na elektrickú energiu, čo vám zabezpečuje pohodlné bývanie. Táto tradičná drevenica je v pôvodnom stave a vyžaduje kompletnú rekonštrukciu. Avšak jej potenciál je nesmierne veľký a poskytuje vám možnosť vytvoriť si vlastný domov podľa vašich predstáv a vkusu. Vzhľadom na stav drevenice je možné riešiť kanalizáciu vlastnou čističkou odpadových vôd alebo žumpou. Pripojenie na vodu je možné riešiť vŕtanou studňou alebo pripojím na obecnú vodu ktorá je cca 80 m vzdialená. V súčasnosti je WC riešené formou Latríny. Na pozemku pri dome sa nachádza drevená Šopa ktorá je momentálne využívaná na odkladanie náradia a uskladnenie dreva. Ďalej je súčasťou predaja pozemok o výmere 60 m² v ktorom má majiteľ jednu polovičku a záhrada v 1/1 o výmere 218 m² ktorá sa nachádza na lúke za osadou. Okrem toho sa táto drevenica nachádza v krásnom prostredí s príjazdovou komunikáciou vo vlastníctve obce ktorá končí 70 m od domu a ďalej sa ide ku drevenici po ceste v súkromnom vlastníctve. Pre milovníkov prírody je tu možnosť relaxovať a užívať si pokojné chvíle v blízkosti prírody a potoka. Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť vlastniť autentickú tradičnú drevenicu v úžasnom prostredí Terchovej. Pre viac informácií alebo na dohodnutie obhliadky vlajte na +975 Počet poschodí: 1 Počet izieb: 2 Dodatok k cene: , možnosť HÚ Zastavaná plocha: 50m² Obytná plocha: 75m² Celková rozloha: 436m² Rozloha pozemku: 208m² Úžitková plocha: 75m² Vlastníctvo: osobné Stav: nutná rekonštrukcia El. napätie: 230/400V Plyn: nie Kanalizácia: nie Internet: nie Kúpeľňa: nie Vykurovanie: vlastné - pevné palivo Pivnica: áno Garáž: nie Postavené z: drevostavba Zariadenie: nezariadený Zateplený objekt: nie Strecha: pôvodná Klimatizácia: nie Káblová televízia: nie Energetický certifikát: nie Bezbariérový prístup : nie Okná: drevené Terén: rovina Prístupová cesta: neupravená cesta
Pôvodná historická drevenica v nádhernom prostredí - Srňacie
Ponúkame Vám na predaj pôvodnú historickú drevenicu v malebnom prostredí osady Srňacie, len pár minút od mesta Dolný Kubín. Drevenica stojí na dobre využiteľnom pozemku s ideálnymi rozmermi. Drevenica je veľmi zachovalá, bolo o ňu dobre starané. Na drevenici je nová šindľová strecha (drevený poctivý šindeľ). Drevenica pozostáva z dvoch izieb a kuchyne. Do drevenice je dovedená elektrina, vodu je potrebné riešiť vlastnou studňou. Podkrovie je pripravené na dobudovanie ďalších podkrovných miestností. Drevenica je kultúrnou pamiatkou čo jej dodáva punc jedinečnosti. Drevenica je podpivničená štýlovou klenbovou pivnicou. Osada Srňacie je úžasným, tichým miestom na oddych s typickou architektúrou, bez stavebného rozmachu. Osada sa nachádza len niekoľko minút autom od mesta.
Pôvodná drevenica v tichom prostredí malebnej dedinky Zl
Pôvodná drevenica v tichom prostredí malebnej dedinky Zliechov pod Strážovom. Pozostáva z kuchyne, väčšej izby a menšej časti s výstupom na pôjd, ktorý je v zachovalom stave, len strešnú krytinu treba vymeniť. Drevenica bola omietnutá, a tak sa drevo zväčša zachovalo v dobrom stave. Bola napojená na obecnú vodu, šachta je na pozemku, rovnako ako aj stĺp na pripojenie na elektrinu. ďalšia výhod je skvelý celoročný prístup obecnou cestou a tiché miesto mimo hlavnej cesty. Na pozemku o rozlohe 264 m2 sa nachádzalo veľké drevené humno, ktoré bolo demontované, ostali len kamenné základy. Pozemok bude vyčistený od drevín a neporiadku a tak odovzdaný k predaju. Drevenica čaká na kompletnú rekonštrukciu podľa predstáv nového majiteľa, ktorý ocení jej historickú hodnotu, ako aj malebnosť tohto miesta. Okolie ponúka bohaté možnosti na rekreáciu, turistiku, cykloturistiku, v zime lyžovanie a 6 km vzdialené obľúbené čičmany sú tiež príjemným bonusom. Obytná plocha: 60 m2 Plocha parcely: 264 m2 Elektrina: v dosahu Plyn: - Odpady: - Voda: vodovod Kúrenie: lokálne-tuhé palivá Konštrukcia objektu: drevostavba Prístupová cesta: asfaltová Druh stavby: chalupa, drevenica Umiestnenie: kľudná časť obce
Drevenica Kremnické Bane
Ponúkame na predaj pôvodnú banícku drevenicu v Kremnických Baniach. Obec leží cca.4 km od historického mesta Kremnice, 4,5 km od Krahúl (lyž.stredisko), 12 km Skalka (turistické stredisko – lyže, bežky, skialp, turistika, ferraty) a 15 km od známeho kúpeľného mesta Turčianske Teplice. Drevenica sa rozprestiera na rovnom pozemku v centre obce, s výmerom 332m2. Pozostáva z prízemia a poschodia (216m2). Okná, dvere, schodisko a podlahy sú drevené, strecha je plechová. Na prízemí sú 4 miestnosti vrátane pôvodnej kuchyne. Prvé poschodie pozostáva zo 4 miestností a verandy. Chalupa bola niekoľko rokov neobývaná, preto jej aktuálny stav tomu zodpovedá. Momentálne je odpojené od vody aj elektriny. Chalupa si vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu, avšak vzhľadom na historickú hodnotu a lokalitu má veľký potenciál, nakoľko atraktivita nehnuteľností a pozemkov v tejto lokalite zaznamenala v posledných rokoch veľký bum, kvôli atraktívnej prírodnej a športovej ponuke jej okolia. RK nevolať!
Pôvodná drevenica v malebnej obci Šumiac
Táto tradičná drevenica v pôvodnom stave sa nachádza v obľúbenej turistickej destinácií – v obci Šumiac. Šumiac je malebnou dedinkou, ktorá si pýši svojou nádhernou prírodou, bohatou kultúrou a pôvodnými zvykmi. Dedinka leží pod majestátnou Kráľovou Hoľou, na ktorej vrchol si môžete spraviť turistický výlet priamo z dedinky. Drevenica je v pôvodnom stave, ktorý v sebe drží čaro tradičnej kultúry. Súčasťou je aj väčšia nezastavaná plocha. - Rozloha drevenice je 103 m², súčasťou je aj nezastavený pozemok s rozlohou 127 m² a 1/3 zo spoločného pozemku 672 m². - Vstup na pozemok je spoločný so susedným domom. - Drevenica má 3 izby, pivnicu, podkrovie a dreváreň. - Napojenie na vodu a elektrinu. - Fotky interiéru a prehliadky na vyžiadanie.
(ZNÍŽENÁ CENA)Omietnutá drevenica so začatou rekonštrukciou
– Malá Poľana ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE • Drevenica • Úžitková plocha: 65 m2 • Veľkosť pozemku: 1078 m2 • Vlastníctvo: Osobné • Typ: Predaj • Stav: Čiastočná rekonštrukcia POPIS NEHNUTEĽNOSTI Ponúkame Vám výhradne u nás na predaj omietnutú drevenicu v obci Mala Poľana okr.Stropkov ZÁKLADNÉ ÚDAJE: Lokalita: Mala Poľana okr.Stropkov Predmet: Drevenica Počet izieb: 3 Veľkosť pozemku 1078 m2 Inžinierske siete: Studňa, elektrina, momentálne suché WC, plynová prípojka vpredu Kúrenie: piecka( Gamatka) KONŠTRUKCIA DOMU: Konštrukcia: drevo Strecha: plech POPIS DOMU: - omietnutá drevenica - 3 x priechodná izba - prístupová cesta k domu je asfaltová - zariadenie v cene domu LOKALITA A OKOLIE: - dom sa pri hlavnej ceste - tichá lokalita - dobrá dopravná dostupnosť cestnou komunikáciou - je ideálnym miestom na rekreáciu a chalupárčenie CENA A PLATBA: 27000 eur - V cene sú zahrnuté právne a administratívne poplatky v procese predaja (zmluvy, úkony na katastri a notárske poplatky)