bazár, predaj, inzercia, predám

Semená Jacaranda Mimosifolia

Kategória: Rastliny

Žakaranda je jeden z najkrajších listnatých stromov s krásnymi listami a modro-fialovými zvončekovými kvetmi.

Pochádza z Južnej a Strednej Ameriky a vyskytuje sa v oblasti trópov a subtrópov ako okrasná kvitnúca drevina.

Pestovanie Žakarandy zo semien je možné počas celého roka. Semená je dôležité pred výsevom namočiť do vody na 24 až 48 hodín. Klíčenie trvá okolo 4 - 6 týždňov pri teplote 22 – 25 °C.

Rastlina vyžaduje slnečné a teplé stanovisko. Substrát použite bežný pre izbové rastliny.

Zálievka by mala byť mierna, hnojenie pravidelné hnojivom na kvitnúce rastliny.

Žakaranda sa pestuje ako prenosná rastlina. Na zimu je treba ju uskladniť do chladnej miestnosti. Znesie krátkodobý pokles teplôt na -7 °C.

10ks - 2€
Semená Jacaranda Mimosifolia
Podobné inzeráty
Strelitzia - naklíčené semená
Predám naklíčené semená: Strelitzia nicolai - 2 naklíčené semená - 3€ Strelitzia reginae - 2 naklíčené semená - 3,20€ palma Cyrtostachys renda - 2 naklíčené semená - 3€ + poštovné. Len pár kusov. Info, prosím, len e-mailom. Tel. kontakt je neaktuálny.
sadenice cherry paradajok, povojníku, ovocia a semená lupiny
-Sadenica Marakuje (1x) = 0,50€ -Sadenica Citrónu (1x) = 1€ -Sadenica Mandarinky (1x) = 1€ -Sadenica Granátového Jablka (1x) = 0,50€ -Lupina mnoholistá semeno (1x) = 0,01€ -Lupina mnoholistá semená (5x) = 0,5€ -Lupina mnoholistá semená (10x) = 0,10€ -Lupina mnoholistá semená (50x) = 0,50€ -Lupina mnoholistá semená (100x) = 1€
Semená Slezu maurského
Predám semená Slezu maurského. Okrasná liečivka, ktorú sa používame pri zápaloch ústnej dutiny, pri zápaloch hrtana a hltana, pri kašli. . Rozpúšťa hlieny. Taktiež pomáha pri hnačkách. Pomáha aj pri psoriáze a ekzémoch. Pri suchom kašli. Obsahuje sliz , silicu, triesloviny, farbivá, vitamín C, šťavelan... Po zaliatí Slez je dvojročná rastlina, my každý rok pozbierame nové semená a vysádzame každý rok. Dorastá do výšky 1,5 m. Kvet je ružovofialový, po odtrhnutí sa zmení do fialova, až modra. Ľudovo sa nazýva božie koláčiky, chlebík. Nazýva sa aj bylinka spevákov (používa sa pri kloktaní macerátom na hlasivky). Nádherne kvitne, priťahuje včielky. Zbierame kvety aj listy za slnečného počasia. Sušíme vo veľmi tenkej vrstve, aby sa nezaparili. Vysievame do voľnej pôdy. Kvitne v máji až októbri. Zber - júl až október Používame: Kúpeľ/ obklad 1 polievková lyžica usušeného kvetu zaliata studenou vodou (250ml), necháme macerovať cca 8 hodín. Následne prihrejeme na cca 40 stupňov C, z ktorého získame výluh vhodný do kúpeľa. Tinktúra: Kvet namočený do domácej :), kvietky dáme tak, aby boli naozaj ponorené. Mesiac macerujeme/luhujeme, priebežne fľašku premiešame. Používame jednu kvapku na 1kg váhy človeka. Dávku rozložíme na trikrát. T.j. mám váhu 60kg, ráno , na obed a večer si dám po 20kvapiek. Kvet, list: kvety aj listy jeme tiež priamo zo záhrady v surovom stave, ako chuťovku. Len pozor, pod každým kvetom sa môže skrývať včielka. Kvet dávame aj ako ozdobu na šaláty, či zemiaky. Najlepšie je používať čerstvé listy aj kvety, pretože sušením strácajú slizovité látky. Ak nemáme po ruke čerstvý kvet, siahneme po usušených. Usušené listy zalejeme vriacou vodou, necháme chvíľu luhovať. Zaujímavosti: Slez dokáže v našom smoothie urobiť rôsolovitú konzistenciu. Po vymixovaní sa zvykne tekutina oddeliť, avšak s listami slezu sa spojí. No nie je to paráda? :) Cena: 0,80€/za sáčok ktorý vidíte na fotke (cca 15 - 20 semien). Po prijatí semien budete mať na záhrade parádne zátišie týchto kvetov.Rozdrvte semená nad pôdou, kde chcete sadiť.
Palma Washingtonia robusta semená 15ks
Palmy Washingtonia robusta semená 15ks Palma Washingtonia je mexická palma pochádzajúca z Mexika a USA, s veľmi úzkym kmeňom. Rastie veľmi rýchlo a korunu má skôr robustnú. Môže dorastať do výšky až 30 m. Listy sú viac ako 1 m dlhé, do polovice rozdelené. Palma kvitne drobnými ružovými kvetmi a vytvára vajcovité plody. Je vhodná na pestovanie ako izbová rastlina, ale je možné ju nechať i celoročne vonku. Znesie bez problémov pokles teplôt na -3 °C, vyšší teplotný pokles zvládne na niekoľko hodín. Podmienkou, tak ako aj pre ostatné palmy, je ochrana pred vlhkom. V prirodzenom prostredí sú zaznamenané momenty, kedy tento druh palmy bez problémov vydržal i silné mrazy. Napriek tomu sa odporúča zabezpečiť na zimu dostatočnú ochranu alebo ju premiestniť do chladnej miestnosti. Semená sú čerstvé, 15ks/5€. + poštovné. Klíčenei semena cca. 2 mesiace
SEMENA Chilli Prairie Fire - Capsicum annuum
Predam tieto semena / semiacka, daju sa sadit v marci, pekne vyrastu aj na parapete na slnecnej strane. Blbuvzdorne :) posielam len postou a len bez dobierky pri platbe na ucet 3.5eur poslem 20 semien. Chilli Prairie Fire je nízky košatý krík posiaty malými chilli papričkami, ktoré rastú vzpriamene. Dorastá do výšky iba 15–30 cm, preto je vhodný na pestovanie v kvetináči. Papričky sú veľké 1–2 cm a dozrievajú od žltej a zelenej po tmavočervenú farbu, čo pôsobí veľmi dekoratívnym dojmom. Majú sviežu, pálivú chuť a sú vhodné ako na priamu konzumáciu, tak na varenie a nakladanie. Vegetačná doba je približne 60 dní. Tento druh chilli radíme medzi stredne štipľavé, SHU je približne 70 000 jednotiek.
Albízia julibrissin - SEMENÁ
Ponúkam na predaj semená albízie. Je to strom. Semená klíčia dobre. Napíšem aj návod na pestovanie. Cena za 10ks semien je 2eur. Pošlem aj poštou. Pozri aj ďalšie moje inzeráty kliknutím na AB.