bazár, predaj, inzercia, predám

Semienka - zdravý balíček

Kategória: Rastliny

Ponúkam prebytky semienok rastlín pre zdravie z našej záhradky, je tam 5 kusov pacibuliek zriedkavého druhu
+ 4 druhy semienok - každého polievková lyžica
Každý druh bude samozrejme zvlášť za balený a označený
Cena za všetko, predaj len spolu

Konkrétny obsah:
1. Poschodová kráčajúca Sibírska či Egyptská cibuľa - 5 kusov cibuliek
Tento druh pravdepodobne nedostanete bežne v obchode, ide o relatívne veľkú raritu.
Cibuľky sadíme na jeseň. Sú veľmi odolné voči chladu. Klíčiť začnú ešte pod snehom a na jar z nich budú plnohodnotné rastliny, ktoré sa ďalej samy rozmnožujú
Na kvetnom stvole sa vytvoria pacibuľky, z ktorých vyrastajú ďalšie steblá a na nich ďalšie pacibuľky -zvyčajne dve až tri poschodia.
Pacibuľky v našom podnebí klíčia ešte keď sú na rastline.
Pod ich váhou sa stonka ohne až na zem, cibuľky vyklíčia a rastú z nich nové rastliny. Takže cibuľa sa postupne /ak jej v tom nič nebráni/ rozrastá do šírky
Z vrchných poschodí postupne zberáte cibuľky na kuchynské spracovanie, vňať máte stále k dispozícii.
Rastlina nie je len úžitková, pôsobí aj veľmi dekoratívne.
Tekvica Hokaido
Okrem výbornej maslovej chuti táto zelenina ponúka množstvo vitamínov a prospešných látok. Z vitamínov sú to A, B, C, E či vitamín K.
Obsahuje tiež betakarotén, železo, zinok, horčík, vlákninu, draslík, sodík a ďalšie.
Na jar Vám stačí zasadiť 2 či 3 semienka a máte tekvíc aj na rozdávanie

3. Cvikla
Cvikla rozširuje koronárne tepny, bráni rozvoju ich kôrnatenia, spevňuje stenu vlásočníc a podporuje činnosť pečene.
Podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá.Vyvoláva optimistickejšiu náladu..Aktivuje tvorbu červených krviniek, a tým zásobovanie buniek kyslíkom. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky z tela..Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom..Má močopudné účinky, vylučuje z tela soľ, povzbudzuje činnosť žalúdka a tvorbu žlče.
Pri ateroskleróze sa odporúča liečivá kúra: surová šťava z cvikly v dávke 50 – 100 ml denne po dobu aspoň desiatich dní.

4. Aksamietnica – TOP rastlina pre ekologickú záhradu
Aksamietnica Vás svojimi žiarivými kvetmi poteší celé leto.
Rastlina je mimoriadne aromatická, mnohých škodcov a otravný hmyz doslova odpudzuje. Plní tým ekologický účel v nejednej hriadke, záhone, či blízko vonkajšieho posedenia.
V biozáhradke pomôže aksamietnica vyhnúť sa množstvu pesticídov a postrekov na ochranu rastlín. Odpudzuje háďatká, červíky v pôde, vošky, mšice, molice a mnoho ďalších škodcov.
Z pôdy odstraňuje plesne a hnilobu..Korene starších rastlín vylučujú do pôdy látky podobné repelentu.
Zvyšky rastliny sú mimoriadne vhodné aj do kompostu, nakoľko svojim zložením obohacujú a regenerujú pôdu.

5. Nechtík lekársky - liečivá rastlina -Pestuje sa ako letnička, používa sa na výsadbu na záhony a na rez.

KONTAKT PROSÍM LEN E-MAILOM
Semienka - zdravý balíček
Podobné inzeráty
Semienka byliniek
Prosím, nepíšte mi SMS, ďakujem. Predám semienka byliniek: - Tymián/dúška tymiánová/Thymus vulgaris - balíček/1€. Zbierané v mojej záhradke bez chemických postrekov. Krásny a veľmi aromatický aj v zime. V ponuke aj sadenice a sušená bylinka. - Materina dúška/Thymus serpyllum - balíček/1€. Semienka sú drobné. Bylinka je vhodná do skalky, je veľmi odolná a veľmi sa rozrastá. Kvety sú ružovo-fialové, medonosné. V zime a na jar je purpurová. - Nechtík lekársky - 100ks/1€. - Rumanček pravý/kamilky - balíček/1€. Semienka sú malinké. Vysievame riedko na povrch na jar alebo v jeseni a nezasypávame ich. Dobre znáša presádzanie. - Oregano/pamajorán - balíček/ 1€. (Semienka sú úplne malinké, asi ako zrnká soli). Je to vytrvalá aromatická rastlina dorastajúca do výšky 60 cm, vhodná aj do skalky, dobre sa rozrastá, je medonosná. - Slez lesný - 40ks/1€. - Slez nebadaný - 40ks/1€. - Šalvia lekárska - 50ks/1€. Vytrvalá polokríková rastlina, využívame ako kuchynské korenie a liečivú bylinu. - Šalvia muškátová - 50ks/0,90€. Neskutočne voňavá.... - Medovka lekárska - 100ks/1€. V ponuke aj sušená bylinka. - Divozel veľkokvetý - balíček/1€. - Echinacea purpurea - 50ks/1€. V ponuke aj sušené bylinky a sadenice.
Chilli Carolina Reaper
Predám chilli papričky Carolina Reaper - 3 Eurá za ks - už nie sú, Semienka z úrody 2022 - 3 Eurá za 10 ks, Semienka z úrody august 2021 - 2 Eurá za 10 ks, Semienka z úrody september 2021 - 1 Euro za 10 ks, pestované vonku v záhrade bez postrekov - nie skleník. Sú to len prebytky, malé množstvo. Len osobný odber. Občasný dovoz do vybraných častí západného a stredného Slovenska v cene možný. Prosím, neposielajte SMS!
Predam semienka Banan Severu
Predam tohtoročné semienka Asimina triloba,Paw Paw, Banan Severu - semená Sunflower 12ks po 5€ Sunflower: Plod až 225 g, zvyčajne stredne veľký s malým množstvom semien. Šupka žltá, dužina krémová, chuť osviežujúca. Chuť pripomína banán či mango. Skorá až stredne skorá odroda, ktorá dozrieva koncom septembra Popis : Semená je pred výsevom nutné stratifikovať. Semienka vysaďte do bežného substrátu. Klíčenie je veľmi pomalé a nepravidelné, ale klíčivosť je veľmi dobrá. Veľký pozor dajte pri presádzaní rastliny. Hlavný koreň sa ľahko poškodí a takáto rastlina by uhynula. Na konečné stanovisko vysádzajte do sponu 2,5 x 2,5 m. Nutné je pestovať aspoň dve rastliny, aby došlo k opeleniu a tvorbe plodov. V našich podmienkach sa odporúča pestovanie v teplejších vinárskych oblastiach. Pre mladé rastlinky vyberte polotieň, staršie ocenia skôr plné slnko, ktoré je nevyhnutné na dozretie plodov. Pôda by mala byť priepustná, výživná, neutrálna až mierne kyslá. Prvý rok je vhodné rastline dopriať častejšiu zálievku, len pozor na prílišné premokrenie pôdy. Táto rastlina má veľmi dobré predpoklady pre pestovanie v našich podmienkach. Má dlhé obdobie vegetačného kľudu pri vysokej mrazuvzdornosti do -31 °C.
Semienka maracuje
Predám semienka Maracuje Počet semien v balení je 8 ks cena 6€ + poštovné Mučenka jedlá Maracuja (Passiflora ligularis) Pestovanie: Výsev vo vnútri je možný počas celého roka. Semená pred sadením namočte na noc do vlažnej vody. Potom ich jednoducho položte do vlhkého substrát a zasypte iba jemnúčkou vrstvou. Výsevnú nádobu zakryte čírou fóliou, do ktorej nezabudnite urobiť dierky. Fóliu každý druhý deň asi na dve hodiny úplne odokryjeme aby sme zabránili plesniveniu substrátu. Nádobu zo semenami držte na svetlom mieste s teplotou asi 20°-25°C. Substrát udržujte vlhký nie však mokrý. Rastlina zvyčajne klíči dva až štyri týždne. Stanovisko: potrebuje veľa slnka čo zvyšuje jej kvitnutie. V extrénych horúčavách nad 40°C sa kvitnutie a rast pozastaví a obnoví v chladnejších mesiacoch. V období od mája do októbra ju môžeme presunúť von ale dnu ju musíme vrátiť skôr ako udrú prvé mrazy. Starostlivosť: na kultiváciu nepotrebuje žiadnu špeciálnu pôdu. Len udržiavajte pôdu vlhkú a vyhnite sa podmáčaniu. Používajte vodu chudobnú na vápnik (dažďovú alebo prefiltrovanú). Ak je rastlina príliš suchá, existuje vyššie riziko poškodenia lístia roztočmi. Od apríla do októbra môžete každý týždeň dávkovať kvapalné hnojivá. Dlhé výhonky, ktoré prerástli lezeckú pomôcku, môžu byť prerezané od apríla do júna. Vzhľadom k tomu, že korene sa vyvíjajú pomerne rýchlo, mali by ste rastlinu každý rok okolo marca presadiť do väčšej nádoby. V zime: hibernuje najlepšie pri teplote medzi 5 ° a 15 ° C. Vnútorné rastliny by sa mali uchovávať na veľmi jasnom mieste. V závislosti od úrovne tepla a svetla, v ktorom je rastlina udržiavaná, zhadzuje listy úplne alebo len čiastočne. Zavlažuje svoju Passifloru zriedkavo v súlade s olistením a korene nenechajte vyschnúť. Vzhľadom k tomu, že regeneruje pomerne rýchlo, je dovolené dokonca silné prerezávanie až na 20 alebo 30 cm, ktoré možno ľahko urobiť neskoro v zime. Rastlina vyženie znova od marca do apríla. Zobraziť menej
semienka okra
Predam semienka okry,velmi chutne plody. 15 ks semienok = 1euro + Posta
Štedrec žltý semienka
Predám semienka štedrec žltý. . Cenu dohodneme.