bazár, predaj, inzercia, predám

Sukulent Crasulla Ovata Bonsaj 78

Kategória: Rastliny

zdravý, dobre zapestovaný sukulent
- keď má dostatok svetla, konce listov sa sfarbujú dočervena
- ľahká starostlivosť, potrebuje len slnko a vodu
- dobre znáša aj preschnutie - v interiéri dokáže prežiť bez vody aj dlhšie obdobie, pretože v listoch zadržiava vodu
- dobre znáša aj rez konárov, po každom zrezaní vytvorí dalšie dve vetvy
- výška rastliny od povrchu pôdy 32 cm
- celková výška rastliny aj s pvc kvetináčom 42 cm
- rastlina je zasadená v pvc kvetináči
- bez podmisky
- cena 10 eur
- posielam aj poštou po úhrade vopred na účet kvôli živému tovaru
- osobný odber vítaný
- využite kombinované poštovné, do 5 kg 3,90 eur cca 6 rastlín, do 10 kg 4,90 eur 7 a viac rastlín
Sukulent Crasulla Ovata Bonsaj 78
Podobné inzeráty
Kaktusy  – sukulent 90 cm a sukulent 25cm
Kaktusy – sukulent 90 cm a sukulent 25cm Predám 2 kaktusy – sukulent 90 cm a sukulent 25cm. Cena 14,-€ Tel. č: 0948 02 03 08.
Sukulent Crasulla Ovata Bonsaj 86
- zdravý, dobre zapestovaný sukulent - keď má dostatok svetla, konce listov sa sfarbujú dočervena - ľahká starostlivosť, potrebuje len slnko a vodu - dobre znáša aj preschnutie - v interiéri dokáže prežiť bez vody aj dlhšie obdobie, pretože v listoch zadržiava vodu - dobre znáša aj rez konárov, po každom zrezaní vytvorí dalšie dve vetvy - výška rastliny od povrchu pôdy 22 cm - celková výška rastliny aj s pvc kvetináčom 29 cm - rastlina je zasadená v pestovacej nádobe, môžete ju ihneď presadiť do kvetináča, len vyberiete rastlinu - koreňový bal je kompaktný dá sa vybrať celý: korene + substrát bez poškodenia - bez podmisky - cena 2 eur - posielam aj poštou po úhrade vopred na účet kvôli živému tovaru - osobný odber vítaný - využite kombinované poštovné, až cca 6 rastlín za jednotnú cenu poštovného 3,60 eur
Sukulent Crasulla Ovata Bonsaj 61
- zdravý, dobre zapestovaný sukulent - keď má dostatok svetla, konce listov sa sfarbujú dočervena - ľahká starostlivosť, potrebuje len slnko a vodu - dobre znáša aj preschnutie - v interiéri dokáže prežiť bez vody aj dlhšie obdobie, pretože v listoch zadržiava vodu - dobre znáša aj rez konárov, po každom zrezaní vytvorí dalšie dve vetvy - výška rastliny od povrchu pôdy 28 cm - celková výška rastliny aj s pvc kvetináčom 34 cm - rastlina je zasadená v pestovacej nádobe, môžete ju ihneď presadiť do kvetináča, len vyberiete rastlinu - koreňový bal je kompaktný dá sa vybrať celý: korene + substrát bez poškodenia - bez podmisky - cena 5 eur - posielam aj poštou po úhrade vopred na účet kvôli živému tovaru - osobný odber vítaný - využite kombinované poštovné, až cca 6 rastlín za jednotnú cenu poštovného 3,60 eur
Crassula Ovata - Tučnolist, 2,50 E/ks, Strom peňazí.
Predám 14 ks zakorenených rastlín Crassula Ovata - Tučnolist vajcovitý. Ideálna nenáročná rastlina na pestovanie, vhodná aj ako darček pri návštevách priateľov. Je jednou z najznámejších rastlín, pri ktorých sa verí, že priťahuje šťastie, úžasné priateľstvá a materiálne bohatstvo. Táto rastlina je známa aj pod názvami "dolárový strom", "rastlina peňazí", "ružová rastlina" alebo "šťastná rastlina". Tučnolist, alebo Crassula ovata, je najčastejšie pestovaný sukulent. Keďže je veľmi nenáročný, stal sa obľúbenou súčasťou mnohých domácností. Pokiaľ tučnolistu doprajeme dostatok slnečných lúčov a opatrnú, no dostačujúcu zálievku, odvďačí sa krásnym vzhľadom pripomínajúcim stromček. Dá sa jednoducho tvarovať, pekne sa rozkonáruje, takže je ideálny aj na vytváranie bonsajov. Pravdepodobne ste už počuli, že podľa Feng Shui je táto rastlina schopná prilákať úspech, bohatstvo a prosperitu. Ale len málo ľudí pozná liečivé vlastnosti tejto efektnej rastliny. Verí sa, že strom peňazí je akýmsi ukazovateľom zdravia ľudí žijúcich v dome. Zdá sa, že absorbuje negatívnu energiu z chorého človeka, ak začne chradnúť. V ľudovom liečiteľstve sa hojne využíva šťava z listov tučnolistu a z nich pripravená kašička. Je to spôsobené obsahom flavonoidov, antivírusovými, protizápalovými a baktericídnymi vlastnosťami rastliny. Svetlo: Vyhovuje mu plné slnko až polotieň. Voda: Tak ako väčšina sukulentov, rastlina nepotrebuje časté zalievanie, keďže vodu si tučnolist uchováva v listoch. Tučnolist si vyžaduje suchú pôdu/substrát, pretože inak je náchylný na hnitie koreňov. Substrát musí medzi zálievkami úplne vyschnúť – zálievka 2 x mesačne. Počas letných horúčav prechádza tučnolist do obdobia vegetačného pokoja (dormancie) a vtedy potrebuje ešte menej vody. Teplota: Tučnolist obľubuje priemernú teplotu 18 ºC – 21ºC v lete a 10ºC v zime. Teplotný rozsah však môže byť odlišný pri jednotlivých druhoch tučnolistu. Kvitnutie: Aj tučnolist kvitne avšak počítať s tým môžete až pri dospelých (5-8 ročných) rastlinách. Pre zabezpečenie kvitnutia je dôležité zazimovanie tučnolistu na chladné (10ºC), no svetlé miesto. Pri zimovaní by sa zálievka mala znížiť na minimum. Pôda: Veľmi dobre priepustná pôda. Najvhodnejší je mierne kyslý (PH 6.0) substrát pre sukulenty alebo kaktusy. Tip: Tučnolist je nenáročná rastlina na pestovanie no neznáša prelievanie, ktoré môže spôsobovať zahnívanie koreňov a rôzne hubové ochorenia. Základom je preto striedma zálievka a priepustná pôda. Osobný odber v Sabinove. Cena je 2,50 Eur za kus aj s kvetináčom, priemer cca. 10 cm. Pri odbere všetkých 14 ks, ďalšie 2 ks navyše zadarmo. Pri odbere nad 5 ks zadarmo priveziem do okolia SB (Prešov, Lipany a pod. - platí do vzdialenosti 20 km od Sabinova).
Sukulentný bonsaj - Portulacaria s bonsaj miskou
Predám Portulacariu- rarita- aj s bonsai miskou , sukulentný bonsaj Pošlem aj poštou na dobierku (pri prevode poštovného vopred na účet-kvôli nepreberačom) Cena je aj s bonsai miskou.Krásny tučnolist = Crassula ovata. Nenáročný na pestovanie.
Sukulentný bonsaj - tučnolist s bonsaj miskou
Predám tučnolist - aj s bonsai miskou, sukulentný bonsaj Pošlem aj poštou na dobierku (pri prevode poštovného vopred na účet-kvôli nepreberačom) Cena je aj s bonsai miskou.Krásny tučnolist = Crassula ovata. Nenáročný na pestovanie.